Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Swedish Youth Open 2019

(2019-09-11 16:41)
Svenska Bowlingförbundet inbjuder till Ungdomstävling i Haga Bowling
 

Nytt Team Sweden uttaget

(2019-09-10 14:35)
Förbundskapten Patrick Backe har idag tagit ut ett nytt Team Sweden med sikte på Europamästerskapen i Helsingfors nästa år. - Det är alla seriösa killar, med både erfarenhet och meriter, säger han.
 
Det blev en strålande svensk avslutning på årets senior VM i Las Vegas. Tomas Leandersson krönte en stark finaldag med guld i masters. Även Susanne Olsson var nära guld men fick ge sig mot amerikanskan Leanne Hulsenberg.
 

Tre svenska bronsmedaljer

(2019-09-09 04:54)
Det blev tre svenska bronsmedaljer när söndagens 4-manna och all event distanser avgjordes i senior VM. Våra båda 4-mannalag gick till semifinal och där blev det brons. Susanne Olsson kunde med en stark avslutning fixa bronsmedalj i all event.
 
Joline Persson Planefors blev bästa svensk på en 15e plats idag när danske Carsten Hansen vann både kval och final vilket gjorde att 26-åringen kunde ta sin första PBA-titel. - Glädje, ren glädje, säger han.
 
Sju svenskar klarade kvalgränsen på världstourtävlingens Storm Lucky Larsen Masters. När finalspelet inleddes på söndagen var tolv svenskar med.
 
När det har spelats hälften av 4-manna spelet i senior VM är det bra läge för nya svenska medaljer. Herrarna ligger på tredje plats med bra avstånd till femte platsen och damerna ligger sexa men bara 19 poäng från medalj.
 
Vid VM i Reno tog Raymond Jansson och Tomas Leandersson guld i 2-manna. Nu 24 år senare slogs man igen om ett guld. Tyvärr var amerikanenrna Boresch och Mohr för svåra men det blev ett silver. Vårt andra par Pär Svensson och Tommy Petersen tog brons.
 
Det är mycket influgna stjärnor i toppen på Storm Lucky Larsen Masters vars kval avslutas imorgon. Bara sju svenskar är bland de 40 bästa så här långt. - De svenska spelarna är nog vana att spela lite rakare, säger AJ Chapman.
 
De svenska damerna fick en kanonstart på senior VM när singelspelet avgjordes på torsdagen. Susanne Olsson var kvalbäst och vann sin semifinal, men fick ge sig mot Japanska Yumiko Yoshida i finalen. Men ett silver är inte fy skam!
 
Att vara uppmärksam på förändringarna i oljeprofilen och att göra förflyttningar i tid tror många kommer vara nyckeln till framgång på Storm Lucky Larsen Masters. - Det gäller verkligen att vara uppmärksam, säger Marshall Kent.
 
Framför ett fullsatt Olympia lyckades Världslaget besegra de regerande svenska mästarna Team Pergamon med 12 – 8 i en match med mycket skratt och bra bowling. - Vi gav dem en match hela vägen till slutet, säger Tim Mack i Team Pergamon.
 
Efter att damerna avslutat sitt VM är det nu dags för seniorerna. Plus 50 spelarna har nu för fjärde gången sitt VM och det hela började på onsdagen med singel för herrar. Tyvärr inga svenska medaljer, men norrmannen Tore Torgersen är i topp.
 
Helsingborg och Olympia Bowling kommer att stå värd för Världsmästerskapet för ungdomar under 18 år om två år. - Detta kommer ge oss och vår sport en ordentlig skjuts i rätt riktning, säger Patrick Backe på Olympia Bowling.
 
Tillsammans med Olympia Bowling, Helsingborg Stad och Event i Skåne är Svenska Bowlingförbundet mycket stolta att kunna meddela att bowlingens junior-VM 2021 kommer att avgöras i Sverige.
 

Postadress:
BK Jösse - Bowling
Karl-Johan Eliasson, Christian Erikssons väg 35
67142 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjeliasson@hotmail.com

Se all info