Hoppa till sidans innehåll

Matilda Jansson vann Svenska Cupen

09 JUN 2013 23:02
Det kanske allra finaste med idrotten är när något alldeles oväntat inträffar. När det man aldrig kunde ana sker och alla spekulationer slår helt fel.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2013 23:33

Jag antar att det var det som hände när Matilda vann Svenska Cupen 2013. Upplägget med dynamiskt hcp gör i och för sig att alla har en hygglig chans att vinna men vi som ser Matilda i hallen till vardags kunde aldrig ana detta, eller? Det är naturligtvis inte ovanligt att hon är i hallen när vi tränar, men hon har själv inte deltagit så ofta. Dock hände något de sista veckorna på säsongen och vi såg henne allt oftare nere på banorna. Det slog mig plötsligt en dag vilken bra teknik tjejen har för att ha bowlat så lite. Hon började även intressera sig för tävlingar och deltog i några Junior Masters under våren. Hallfinalen i Svenska Cupen vann hon i stor stil och i finalserien mot Tommy Österholm i Arvika West behövde hon inte ens räkna in hcp:en för att vinna då hon gjorde ca 220 rent.
Återigen skriver familjen Jansson in sig i historieböckerna då hon är den andra i familjen som vinner denna tävling. Pappa Raymond vann 1988 och det är en mycket fin skara bowlare hon sällar sig till då många av Sveriges största bowlare genom tiderna har vunnit.
När jag tänker efter så kanske det inte var så konstigt att Matilda vann ändå...

Stort grattis från BK Jösse och lycka till i Brunswick Euro Challenge till våren.

Skribent: Karl-Johan Eliasson

Postadress:
BK Jösse - Bowling
Karl-Johan Eliasson, Christian Erikssons väg 35
67142 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjeliasson@hotmail.c...

Se all info