Hoppa till sidans innehåll

Årets match

17 MAR 2013 20:16
16 mars 2013 är numera ett datum som sent kommer att glömmas av oss i BK Jösse. Jag kan inte minnas att vi under mina 20 år i klubben har gjort en bättre prestation än den i helgen då Team Pergamon besegrades på Rajjens Bowling i Arvika.
  • Skapad: 17 MAR 2013 20:16

Klubben hade sin storhetstid för ca 30 år sen och säkert spelades det matcher som förtjänar att nämnas även då. Men om vi håller oss till den moderna tideräkningen så är det inte mycket som slår helgens ligamatch. Det är naturligtvis lätt att sväva iväg en aning (vilket jag förmodligen gör) när känslorna inte lagt sig än. Vi är heller inte ensamma om att ha slagit Pergamon den här säsongen heller. De har förlorat ytterliggare tre matcher. Men ända sedan sista matchen innan jul har vi studerat tabellen och insett att det krävs något extra av oss om vi ska uppnå huvudmålet med säsongen (undvika kval). Minst 6-8 poäng under våren för att över huvudtaget ha en chans att klara detta. Endast 2 hemmamatcher kvar och dessa mot seriens 2 bästa bortalag. Kniven mot strupen hela tiden alltså.

Men om vi ska återgå till matchen, så kan vi väll säga att vi visste att vi absolut hade en hygglig chans att ta poäng. Jason Belmonte spetsade bortalaget ytterliggare, men vi resonerade som så att om det är någon gång man ska slå honom så är det över en kort distans (som en ligamatch är) och på våra hemmabanor. Usch vad fel vi hade. 1033 kastade snubben in och var solklart matchbäst.

Första serien såg ut att sluta 3-2 till Pergamon men en olycklig slutruta på ett av borden gjorde att de vann med 4-1 istället. Jobbigt!

Men vi ångar på och ger inte upp. Fortsätter i samma takt ungefär samtidigt som Pergamon sänker sina 1911 från första serien med över 200 poäng. 5-0. SMACK!

Match igen och taggade av serien innan kör vi på i ren eufori. Stark avslutning av Didrik gör att vi vinner det bordet med 6 pinnar och serien med 4-1. Otroligt skönt att ha 10-5 inför sista istället för 9-6.

I sista serien skulle bara en poäng fixas för att ta hem matchen och alla som bowlar och varit med om detta vet hur lätt det kan skita sig. Men Markus hade andra tankar i huvudet. Nu jävlar ska vi fixa det här sa han och sköt ihop 279. Själv bidrog jag med 238 poäng för sammanlagt 517. Det rådde inte Belmonte och Jesper Larsen på riktigt och matchen var i hamn. För att vara på den säkra sidan vände Tjernes och Mattias J ett underläge på ca 100 poäng till seger med 7.

12-8 och vilt jubel i hallen.

Som jag sa tidigare så är det lätt att sväva iväg och överdriva en aning, men detta kommer rakt från hjärtat och vi tillåter oss att njuta ohämmat så länge glädjen varar. Det var bara några år sen vi ställde oss frågan om vi har vad som krävs för att spela i Elitserien. Vi är en liten klubb med en liten (men sund) budget. Men om vi inte visste det tidigare så vet vi åtminstone lite bättre nu.

Skribent: Karl-Johan Eliasson

Postadress:
BK Jösse - Bowling
Karl-Johan Eliasson, Christian Erikssons väg 35
67142 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjeliasson@hotmail.c...

Se all info