Hoppa till sidans innehåll

BRA INLEDNING

26 SEP 2012 10:56
Det har inte varit lätt att veta vad som är rimligt att förvänta sig nu när vi äntligen fått äran att spela i Elitserien. Hur bra är lagen vi ska möta? Hur bra är vi jämfört med dem? Hur hanterar vi situationen? Nu vet vi lite bättre.
  • Skapad: 26 SEP 2012 10:56

Vi får vara glada att vi fick det spelprogrammet som vi fick. Vi började med tre hemmamatcher vilket gjorde att vi direkt kunde samla ihop lite poäng, 5 av 6 möjliga. Vinst i premiären mot Team Alingsås följdes upp av ännu en seger mot Sumpan. Efter en mycket olycklig serie mot Team Clan (0-5 i 3:e) fick vi nöja oss med oavgjort.

Efter detta var det dags för bortamatcher. Först stod Team Clan för motståndet vilket slutade med total överkörning från hemmalagets sida. 14-1 till nässjölaget efter 3 serier och 15-5 till slut. Nu var det bara att ställa sig frågan hur man utnyttjar en sådan överkörning på bästa sätt? Vi tog ett rejält snack på Stafsjö vandrarhem där vi spenderade natten. (Jag rekommenderar alla bowlare varmt att aldrig stanna på detta ställe). Vi kom fram till att om vi ska vara med de stora pojkarna och leka så måste vi sluta agera som småpojkar.

Den nya taktiken skulle testas mot Stureby. Matchen slutade 12-8 till oss och det var bland det skönaste jag upplevt på en bowlingbana. Mycket tack vare snytingen vi fick dagen före. Nu fick vi se att vi även räcker till för att vinna på bortaplan.

Ännu en match skulle spelas innan vi fick styra bussen hemmåt. Sumpan stod för motståndet men tyvärr orkar vi inte ladda om efter urladdningen på förmiddagen.

Vi gör en ganska dålig match som vi förlorar med 12-8.

Totalt sett får vi vara ganska nöjda med inledningen. Om någon frågat mig innan säsongen om 7 poäng på 6 matcher varit bra hade jag svarat JA. Men med facit i hand kunde vi faktiskt skrapat ihop någon poäng till. Men man kan inte spela på topp varje match, det gör inget lag.

Att vi ligger tvåa i tabellen är absolut ingeting att hetsa upp sig över. Jag är ganska säker på att ingen annan idrott har en tabell som släpar lika mycket som Elitserien i bowling.

Skribent: Karl-Johan Eliasson

Postadress:
BK Jösse - Bowling
Karl-Johan Eliasson, Christian Erikssons väg 35
67142 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjeliasson@hotmail.c...

Se all info